Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Άμεση επικοινωνία των μαθητών με το Υπουργείο Παιδείας


Τώρα έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε άμεσα την γνώμη σας ή τις απόψεις σας στο Υπουργείο Παιδείας στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας:

ifonitonmathiton@ypepth.gr

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

"Τον είδαμε να ρίχνει εν ψυχρώ"

Απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" της 8/12/2008: 

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=187780

Ηταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό των Εξαρχείων και μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τους αστυνομικούς. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες, θαμώνες σε γειτονικό μπαρ-καφέ, βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το συμβάν και περιγράφουν στην «Ε» με λεπτομέρειες όλα όσα δραματικά και πρωτόγνωρα συνέβησαν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά.

......

«Ούτε οι νεαροί επιχείρησαν να "την πέσουν" και να κινηθούν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών, ούτε ρίχθηκε κάποιο αντικείμενο εναντίον τους», αναφέρουν και οι τρεις μάρτυρες.

«Και τότε εντελώς απρόκλητα, ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο, σημάδεψε εναντίον των παιδιών με το χέρι του προτεταμένο στο στήθος και πυροβόλησε εναντίον τους», συμφωνούν όλοι.

«Κανείς από τους θαμώνες δεν τολμούσε να πιστέψει στα μάτια και τα αυτιά του», επισημαίνει ο Β.Ζ., που έμεινε αποσβολωμένος από την εξέλιξη. Για το λόγο αυτό δεν θυμούνται ίσως πόσους πυροβολισμούς άκουσαν. 

Ο 15χρονος έπεσε σαν κούτσουρο στον πεζόδρομο. Κάποιος προσπάθησε να τον σηκώσει από το χέρι. Νόμισε ότι απλώς γλίστρησε από το νερά της ελαφριάς βροχής που είχε προηγηθεί. Ομως έκανε λάθος. 

Οι δύο αστυνομικοί εκμεταλλεύθηκαν την παγωμάρα, το σάστισμα που προκάλεσε η πράξη τους, έκαναν μεταβολή και έφυγαν ανενόχλητοι μέσα στο σκοτάδι...

Τον έλεγαν Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ήταν μόνο 15 χρονών...

............

Προτεταμένο πιστόλι 19 ώρες μετά τη δολοφονία!

http://www.e-tipos.com/multimedia_popup?id=1987&index=1